Therapie Zwolle

blog

Werkwijze

Werkwijze

25 september 2019 by Ellen Lebesque

Werkwijze

De werkwijze van mij als ervaringsgerichte therapeut.

 

“Veel van ons gedrag is een poging om onszelf te verdedigen en te beschermen tegen ongemakkelijke situaties, gevoelens en emoties. We proberen de angst die we voelen als gevolg van confrontatie met datgene dat we niet kunnen controleren, van ons af te schudden”, 

Bob Neimeyer. 

 

“Het vraagt nederigheid en bescheidenheid om het niet-weten en het feit dat we niet alles kunnen controleren onder ogen te zien en te omarmen.” 

werkwijze ervaringsgerichte therapeut

photo-1606787366850-de6330128bfc

ervaringsgericht

Dit betekent dat we niet alleen gaan praten over waar je tegenaan loopt maar ook contact maken met wat er vanbinnen bij je is, Zo word je je bewust van hoe jij het altijd doet. En zo kan je het herkennen en daardoor leren te kiezen. Dit kan met behulp van praktische oefeningen en/of technieken die je meer bij jezelf brengen of door middel van systemisch werken of psychosynthese.

hier en nu

Vanuit de gestalttherapie neem ik mee dat alles in het hier en nu terug te vinden is. Dus als je vroeger iets hebt meegemaakt, dan is de vraag hoe neem je dat mee in het hier en nu. Hoe beïnvloed je vroegere ervaring je leven nu?

Dat wat op dit moment bij jou ‘boven op de stapel’ ligt, daar werk ik mee. Dat verschuift vaak en veel. Ik vertrouw erop dat wat echt aan de orde moet komen ook daadwerkelijk komt. Soms meteen, soms later, soms met moeite, maar het komt.

Closeup image of a man and a woman clinking coffee mugs in cafe
Therapie Zwolle

lichaamsgericht

Vanuit de bio-energetische benadering geloof ik dat jouw ervaringen in jouw lichaam opgeslagen zijn.

Voelen waar je lichamelijk stagneert, blokkeert, stroomt of bewegen wil, zegt zoveel over wat er op dat moment bij jou gebeurt. Ik wil in de sessies aandacht hebben voor je gedachten, je gewoonten en de signalen van je lichaam. Zo ga je dit steeds meer herkennen en kan je meer vanuit jezelf je verbinden met de ander.

systeemgericht

Wij zijn deel van verschillende systemen: het gezinssysteem van herkomst, je eigen gezinssysteem, het systeem op werk enzovoorts. 

Hoe jij je verhoudt tot de ander in dat systeem zegt een heleboel over jou. 

Via (familie) opstelling kom je tot hele heldere inzichten over hoe jij je beweegt in bepaalde contexten. Hoe jij je verhoudt tot de medemens en hoe dit verschilt per context.

Via een ervaringsgerichte manier werk ik met het opstellen van bijvoorbeeld familie, situaties, woorden, thema’s en problemen

Ellen Therapie Zwolle
photo-1484172340747-54a828bfeb6e

Een groot deel van de keuzes die we maken in ons dagelijkse leven zijn aangestuurd door ons onderbewuste. Het is daarom van belang dat we de boodschappen die ons onderbewuste naar ons bewuste toestuurt serieus nemen. Daarom werk ik met dromen, verhalen, liedjes, films en meditaties.

 “Het vraagt nederigheid en bescheidenheid om het niet-weten en het feit dat we niet alles kunnen controleren onder ogen te zien en te omarmen.” 

 

Benieuwd naar het aanbod?

‘YES! LET’S DO THIS’?

wil je meer informatie of plan je liever meteen een gratis intake gesprek? stuur dan een bericht!

Na 2 dagen geen reactie op je bericht? Check dan ook even je spam-folder.

Wordt alleen gebruikt om contact op te nemen m.b.t je vraag.
Privacy
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye