blog

Blog #1 In contact met jezelf?

in contact met jezelf!

Je hart, hoofd, lijf en ziel weer in verbinden, wat betekend dat?


in contact met jezelf!

Ik ben begonnen met het starten met mijn eigen bedrijf omdat ik mensen weer in contact wil brengen met zichzelf. In alle chaos en drukte van ons leven zijn we onszelf kwijt geraakt. Na mijn burn-out waar ik mezelf weer mocht hervinden, heb ik besloten om (hoe spannend ook) te starten met mijn eigen praktijk, zodat ik jou kan helpen weer contact te maken met jezelf! 

Want wat is dat fijn, om ‘gewoon’ jezelf te zijn!

waarom lichtpuntje:

Mijn naam is Ellen, dat stamt af van het Arabische Ellinor en betekend: “God is mijn licht”.

Hoe hardnekkig ik deze betekenis ook heb proberen te onderdrukken in mijn jeugd, altijd is er een soort bewustheid geweest van God’s Licht in mij. Toen ik onderweg ging (incl. mijn angsten, onzekerheden, ongemak en onkunde) om mijn coaching/therapie praktijk te starten ontdekte ik op een oude schuur bedekt met klimop een gedichtje:

Lichtpuntjes.
Soms zijn ze groot.
Soms zijn ze klein.
Je hoeft ze niet te zoeken
Je kunt er ook eentje zijn!

Mijn hart vulde zich, want op deze manier wil ik licht verspreiden. Niet uitbundig en groots, maar klein en persoonlijk. Een lichtpuntje zijn, samen met het unieke lichtpuntje tegenover mij. Ik wil een coach/therapeut zijn die echt aanwezig durft te zijn bij iedereen die in mijn praktijkruimte is. Aanwezig zijn bij al onze (ja, ook de mijne) fysieke, lichamelijke, psychische en geestelijke moeilijkheden. Want in het licht gaan staan betekend ook een schaduwkant doorleven en je ongemak, pijn, verdriet en onkunde erkennen en doorvoelen. Zo komt je weer echt in contact met jezelf!

 je hart, hoofd, lijf en ziel weer in contact met elkaar!

Ik geloof dat er heling kan ontstaan als we ons hoofd, hart, ziel en lijf weer met elkaar gaan verbinden. Wij als mens zijn gefragmenteerd geworden , we zijn losse stukken  geworden in onszelf. We zijn de verbinding verloren tussen ons hart, ons verstand, ons lichaam en onze ziel. Of althans volgens mij zijn we niet gefragmenteerd maar zijn we gefragmenteerd gaan denken. Want wat
ik geloof is, dat als er weer verbinding ontstaat je dan weer in je kracht komt en dat  jouw innerlijke lichtpunt weer (meer) gaat stralen! Daarvoor is het nodig dat je contact maakt met jezelf en alle stukken in jou. 

 op welke manier kom je met jezelf in contact?

Ik werk integrerend vanuit de gestaltbenadering en gebruik daarbij inzichten en methoden van de voice-dialogue, bio-energetica, psycho-synthese en systeemwerk.

Voor meer informatie over mijn werkwijze klik op : Werkwijze

contact

wil je meer informatie of plan je liever meteen een gratis intake gesprek? stuur dan een bericht!

Na 2 dagen geen reactie op je bericht? Check dan ook even je spam-folder.

arrow-right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand edit reply eye